onsdag 17 mars 2010

Dagarna går och snart är det vår


Upp halv sex, skjutsa J till skolbussen tjugo i sju, sedan hem. Tillbaka till samhället kl 09.00 för att jobba 4 timmar med att ringa och utföra marknadsundersökningar. Hem. Efter två timmar är jag tillbaka i samhället och hämtar J vid bussen. Hem. Tillbaka kvart i fem på "ringjobbet" och slutar kl nio på kvällen. Hem.

Därimellan gör jag rent en kaninbur, matar höns, rastar hundar, torkar kisspölar, tar några samtal, städar, lagar mat och tvättar. När det är dags för kaffet i soffhörnet så slutar det alltid med att lilla J säger att det kanske är bäst att jag går och lägger mig i sängen istället...haha, ja lite sömnig blir jag allt när klockan är halv nio. Men sedan vaknar jag till ett par timmar och utför diskning, datorjobb, sorterar papper etc. För om jag inte skulle "stretcha" ut kvällarna med de extra timmarna, så skulle jag inte hinna med. Ja det är ett heltidsjobb att vara jag! Två dagar i veckan jobbar jag med nyanlända flyktingar. Kul kul!

Och så vill jag ju så mycket...som att måla och göra fint i mamma och pappas hus så att det är lite fint nästa gång de kommer ner.

Och så vill jag sätta frön snart, och så målar jag om mina möbler från brunt till vitt... och möblerar om, och bär in ved, och jagar Stina, huliganvalpen som äääälskar att stjäla allt hon kommer åt! Påsförslutare, pennor, godispapper, näsdukar, strumpor med mera.
För att det ska fungera så tömmer jag skallen med att lägga ett pussel till morgonkaffet. Bästa ljuset då. Men det kan jag bara göra en liten stund, annars spricker tidsplanen. Och om jag orkar, så skördar jag på Farmville om nätterna. En så kallad månskensbonde på nåt sätt! Och så det roliga arbetet inför hönsbytardagen 8 maj förstås! Och så fyller jag 40 om några veckor och har fått för mig att jag vill ha en fest för mina vänner. Mitt livs första fest...
Hur ska hon orka? Undrade nån, men det här är ju inget nytt...så här har ju mitt liv alltid sett ut. Ett tag jobbade jag nätter på hundfoderfabriken och tog morgonstädningen på Konsumbutiken innan jag åkte hem och sov..då hade jag minigrisar och två inneboende och hade just bokat en hundvalp. Men jag insåg att det inte skulle fungera med valp då, tack o lov för den insikten!
Ja, och a-kassan skickar papper om att de vill ha ännu mer papper för att jag ska få ersättning från december -09. Nu vill de ha in papper från dec -08!!!! Så nu lägger jag ner det. Jag lär inte få några pengar ändå, eftersom jag ju faktiskt kutar hit och dit och jobbar mest hela tiden! Arbetslös? Njae, men inte sysslolös! Hinner inte åka och fika hos vänner i alla fall trots att det skulle ha varit trevligt! Men mina vänner vet att jag hör av mig när jag har "håltimme" och de flesta respekterar min situation jättebra! Tack för att ni är så fina!
Snart är det vår och då ska jag plocka ur carporten, bygga om voljären, bygga gräsbetesburar till kaninerna och plantera mina spännande Dahliaknölar som jag fått av min vän E. Men nu ska jag sova..fast först ska jag bara.....

2 kommentarer:

  1. Du behöver semester från att vara du ;-) Jag fyller 45 på Lördag och vill helst gömma mig i soffan i en hög med garnnystan.

    SvaraRadera
  2. trodde du skulle snickra med oss! Kom och göm dig i en hög med fanér istället!

    SvaraRadera