torsdag 15 januari 2009

Halllååååå lilla kycklingen, var är du????

Idag var jag ute i hönshuset och tog kort på mina nyanskaffningar, afrikanska pärlhöns. Inte är de vackra, inte söta ens. Ser ut som...gamar liksom. Men charmiga, som Barbara Streisand, fulsnygga liksom! Jag gillar dem, men de låter! Som trumpeter, eller något mekaniskt..märkligt. Hur som helst när jag fotat klart, så tog jag mig en titt på de söta, fluffiga silkeskycklingarna, som är födda den 21 oktober. De har blivit stora, men fortfarande kan jag inte avgöra vad som är tuppar och ev hönor. Jag såg mig omkring, en pickade på ett vetekorn i hörnet och fyra satt nedanför redet de valt som natthärbärge. Var var den sjätte då? Jag letade med blicken, en-två-tre-fyra-fem.
Jag räknade igen. Fem. Bara fem. Var var den sjätte? Ingenstans! Nu har två försvunnit på mystiskt vis! Den första försvann i den andra boden som de var i, och då trodde jag att det var en råtta som kidnappat den. Jag letade igen. Fem, hur jag än räknade var de bara fem! Inga fjädrar som visade på fight, inget blod, ingen kyckling!!!!
Jag hoppas inte det är något rovdjur som ska förse sig tills smörgåsbordet är tomt! Men lika lite hoppas jag att det är en människa som stulit dem....Vad som hänt får jag väl aldrig veta, men jag är orolig för min lilla röda fluffboll! Och har ingen aning vad som hänt....

2 kommentarer:

  1. Men hjälp vad hemskt! *håller för ögonen och törs inte läsa mer*

    SvaraRadera
  2. Men usch vad läskigt! Hoppas det inte händer igen!!

    SvaraRadera