måndag 25 januari 2010

Nedskärning i hönshuset

En hemsk vinter, mindre bra hönshus trots oljeelement, mink i farten, ont i ryggen av kylan(värre än någonsin), så får jag trappa ner på djuren steg 2 så att säga. Första steget var ju inför flytten hit. Nu ryker nog de flesta hönsen. Jaja, jag vet, man kan inte vara ordförande i en "hönsförening" och inte ha höns...Men några får stanna. Initialt....
Ankorna är till salu, tre löpankor varav en är hona. Några blandrasäggproducenter ska jag behålla men tror jag hoppar resten nu. Jag behöver göra plats åt den belgiska jättehonan Lizzy, i ena hönsbåset så hon kan få en stoooor kull ungar. Ja hennes mor fick alltid mellan 10-12 enligt uppfödaren, så jag tror att Lizzy kommer att behöva extra utrymme. Så då blir hönsboxen bra!
Ett gäng höns ska flytta till Motala inom kort. Kanske redan i övermorgon.
Ankorna söker nytt hem, löpankor...
Vaktlar och guldfasaner får nog stanna ett tag och likaså kaninerna. Men den som har en lever får se...
Ankor går an på sommaren om inte minken bor i ån förstås. Jag bara vägrar servera smörgåsbord åt rovdjuren. Jag har "bjudit" på tre vaktlar utan att den jä**ln har gått i fällan, men snart så. Någon isande kall natt till så kommer den nog. Här är det minus 17,5 igen och det är sååååå tröttsamt. Hatar kylan för den handikappar mig så mycket. Jag borde bo i varmare land på vintern. Men hamnat i detta köldhålet istället! Det går åt en hel del ved nu men det har det gjort sedan jag flyttade hit. Fyra vedhämtare om dagen ungefär. Morgnarna är det svalt minst sagt och jag drömmer om en vedspis i köket....En go och varm vedspis....mums!
Mina föräldrar fick nycklarna till sitt hus här i byhåla idag och det var ju jätteroligt! Ett trevligt hus för övrigt med en liten skogsdunge lagom för en frigga (eller kanske en voljär?)Haha, ja vi får allt vänta och se vad det blir av allt men nu är dem här i allafall! Härligt! Välkomna ska de vara!

Duvhanarna turas fortfarande om att ruva det ensamma lilla duvägget. Ska bli oerhört spännande att se till helgen om det blev nåt. Någon enda liten duvbebis....Håll en tumme!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar