måndag 5 oktober 2009

Rivit hönsgård...

Jag och Sture
Dagen började inget vidare då jag halkade i hönsgården. Jag hade för länge sedan lagt ett vedträ som ett extra trappsteg för några små fjäderprydda varelser. Nu efter att barken var ett minne blott, så var det såphalt och svisch så landade jag på den mjuka bakdelen....men hann naturligtvis sträcka armen innan och det känns nu på kvällningen.

Rev av fyra timmar på jobbet och när jag kom hem så gick jag en promenad med Sture och sedan satte jag igång att riva den yttre hönsgården.

Suck...

Jag gjorde iordning den i somras...bytte till svetsat nät överallt. Ja nästan, för det blev inte riktigt klart. Det kom en budgivning emellan på ett hus...Sedan kom jag av mig alldeles.

Nu när jag bestämt mig för att flytta in i det gamla huset i Ånestad, så måste jag riva det jag byggt här i Grindsbo. Jag saknade en "pryl". Ett sådan spetsigt verktyg som jag nog skulle kallat grov syl...haha, those where the days, när jag som tonåring pluggade verktyg i Clas Ohlsson katalogen för att kunna vara handräckare åt pojkvännen. (Han hade bett mig hämta en träskruv och soooooooom jag letade efter en skruv i trä!!!) Sedan fick jag plugga på...Nåväl, först fick jag införskaffa en "pryl" och sedan kunde jag få ur alla kramporna(märlorna) ur stolparna. Nja, inte alla, vissa satt så hårt in i träet, att jag helt enkelt slet "dän" nätet därifrån!

Tuffast var att dra upp stolparna ur marken. Jeesus, vad svårt det var! Jag ruckade hit och dit och snurrade runt i hålet med dem och till slut så kom dem upp! Jag packade in allt utom det gamla nätet i bilen och åkte till nya huset med det.

Det blev några vändor med burar och grova reglar, kaninhus, gräs i säckar etc... Men det kändes skönt att ha gjort nytta. Det blir kallare nu för var dag och jag måste ta till vara på tiden.

Ponera annars att snön lägger sig....hmmm, hur bygga vaktelvoljär då?

Nä, så det är att sno sig på nu!

Har funderat på vad mer som ska ut på bloggen som till salu, och det blir snart bilder på följande:

* Skinnsoffa- Ikeas Ektorp i brunt skinn + en fåtölj i samma, 2 år gammla. Nypris 10.000, nu 6000.

*Minolta systemkamera med teleobjektiv. Endast använd till 2 st filmrullar. Idé 1000kr, nypris 3500kr

*Ankbadbalja i form av båt 100kr

*Kopparsaker

* 2 blå klappstolar i trä för utebruk

Mer blir det framöver...

Over and out/Anna-Karin


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar