lördag 24 oktober 2009

Matt och gladEfter att ha farit som en iller kors och tvärs mellan gamla huset och nya huset och fasanägare i Vetlanda och tillbaka, dragit krampor ur gamla hönsgården och byggt färdigt fasan/vaktelvoljären så kan jag matt ta ett kliv tillbaka och känna mig nöjd och glad. Nu är dem hemma!
Min guldfasanhöna flög ju till väders för någon vecka sedan och tuppen blev solo på sin kvist. Men jag fick tag i ett nytt par, dock ej enbart en höna(plånboken vred sig i kramper en stund)så nu lever tre guldfasaner ihop med elva vaktlar i nya voljären. I veckan hoppas jag få tag i sågbakar(svallar eller ytved beroende var i landet du är ifrån) som skall bli tak samt vägg. Blir nog snyggt när det är på plats. Jag är i allfall jättenöjd.
Så idag var det dags att riva inredningen i gamla hönshuset. SUCK OCH STÖN! Allt det slit vi gjorde förra sommaren och denna...Rivet på ett kick, och alla sexton kycklingar i halvstorlek fick skutta ner i nya ströet på golvet blande de stoooora hönsen och gissa om de blev glada! Ryggen värker ikväll men ett gott dagsverke blev det.
Igår var vi på Stefan & Christers show "Scen sommarbuskis". Jag rekomenderar den! Om den kommer till en scen nära dig, så se den! Jag fick skratta gott! En hel del under bältet var det, men det var roligt! Imorgon ska det bli Cabaret i Ömo. Sedan händer det nog inget förrän nästa höst! Men nya hönshuset skall inredas så på måndag är det dags att svinga hammaren och sågen igen! Men nu ska jag bara vila...Go kväll alla vänner och mamma!

1 kommentar:

  1. Hej...ramlade in här på din trevliga blogg...mysigt det låter med hönorna...älskar alla slags fåglar...har dock "bara" små finkar i en stor voljär inomhus...drömmen är dock att kunna ha voljär utomhus...får se...återkommer och läser mera...länkar hit så jag hittar tillbax...lycka till med pullorna...kramiz...

    SvaraRadera