fredag 17 april 2009

Flax, hopp...poff borta!

Igår innan sängdags tittade jag till mina kinesiska dvärgvaktlar(Tack Mimmi) som till sambons 50 årsdag lade sitt första ägg! Tack! En, två, tre vaktlar. Räknade igen. En, två, tre vaktlar. Var var den fjärde? Gick runt buren, en kaninbur modell xxxlarge. Då såg jag henne på fönsterbrädan! Hur i all sin dar har den kommit ut, tänkte jag och sträckte mig efter henne. Att fånga en dvärgvaktel är inte som att ta en japansk. Japaner är lätta att fånga i jämförelse. Plättlätta som KoolaViola skulle säga.
En kinesisk fladdrar till lite och är sen nån helt annanstans än i handen. Hon flög upp och landade bakom elementet. Jag ropade på femtioåringen, och han kom till undsättning. Vi hakade av elementet från väggen och när jag skulle ta henne hoppade hon mot sambon. Han fick in henne i hörnet på golvet och skulle just ta henne, då hon flaxade upp och ....poff borta!
-Hon försvann! sa han.
-Vaddå försvann, sa jag.
-Det är ett hål här, ovanför sockeln till garderoben, sa han medan han kände efter.

Så maximalt! Den lilla fågeln hoppade upp och försvann och vi har inte fått tag i henne. Vet inte om vi kan riva inredningen här då vi hyr, men jag hoppas i första hand att hon kan hitta tillbaka ändå...Så nu oroar jag mig för den lilla vaktelfröken som försvann....

3 kommentarer:

 1. Nämen!!! Oj! Har du hittat henne än??? Kom hon in i garderoben? Prova att locka med mat... eller en hane... prova en hane, så slutar det med att ni för evigt kommer att ha en koloni kinesiska vaktlar i trossbotten! Lite annorlunda!

  SvaraRadera
 2. Haha,dom e hala som en blöt tvål i duschen, men för sjutton jag har hellre Vaktlar i trossbotten än råttor ;)

  SvaraRadera
 3. C- hon kom inte in i garderoben utani en hålighet vid sidan om. Hon har inte kommit ut och lär nog inte göra det heller är jag rädd...

  Jag också Mimmi, men det känns trist att den stackars vaktelhönan kommer dö av törst någonstans bland spån och virke...Tuppen hoar efter henne dag och natt...Undrar hur ett vaktelspöke beter sig?

  SvaraRadera