tisdag 21 april 2009

Blivande spöket är tillbaka!!!

Åh vilken lycka! Gick in i rummet där kläckaren står, av ren nyfikenhet för att se om det blivit några kycklingar idag. Där inne bor även de kinesiska dvärgvaktlarna. De tre som är kvar efter att en försvann. Och då jag öppnade dörren fladdrade det till på golvet och en grå liten vaktelhöna sprang omkring där.
Nedrans, har en till smitit ut! tänkte jag...Inventerade snabbt i buren att där var tre...Nämen! Då är hon ju tillbaka! Den lilla vakteln som försvann in i hålet vid garderoben i torsdags är nu tillbaka! Snabbt skyndade jag mig fram till hålet och tryckte upp en handduk där så hon inte skulle kunna försvinna ut samma väg igen. Sedan försökte jag mig på att fånga henne. Men det var lättare sagt än gjort. Ljudlöst lyfte hon och flög upp till taket som vilken småfågel som helst och satte sig längst upp på min bokhylla med färger o paletter etc. Jag inser att hon måste vara väldigt törstig om hon inte fått vatten sen i torsdags, så jag satte en skål på golvet med vatten o mat och så får jag väl ta henne när det är mörkt i kväll. Men åh så glad jag är att hon slapp bli ett illadoftande spöke i trossbotten!

3 kommentarer:

  1. Hej! Hur har det gått? Fick du tag i henne igår kväll?

    SvaraRadera
  2. Haha , då har du bara ett bekymmer kvar då. HITTA ALLA ÄGGEN HON LAGT I ISOLERINGEN UNDER RYMNINGEN......eller så ökar du värmen i huset till 38 grader och om 16 dar så svärmar små vaktelbäbisar fram under golvlisterna som kackerlackor !

    SvaraRadera
  3. He he... jag tycker ABSOLUT, att du skall göra som Mimmi föreslår! Gud vad annorlunda!! Håkan kommer att bli helt lyrisk!*skratt*

    SvaraRadera