onsdag 24 juni 2009

Oskyldiga kaninungar kan mera än man tror

Kaninungarna har blivit åtta veckor nu och två flyttade hemifrån igår. Uti den stora vida världen. En skulle till Mjölby och den andra någonstans mellan Eksjö och Tranås. Ut i vida världen alltså.
De tre flickorna som var kvar fick vara ute i en så kallad trekantsbur idag när jag jobbade. De är ju så gulliga. Så fina, så söta, så mjuka, så oskyldiga. Sådär oskyldiga så man inte tror att de ska kunna hitta på ett endaste hyss. Inte ett allra endaste faktiskt.
Sambon slutade tidigare och kom hem före mig idag. Han tog hunden på promenad och när han gick hemåt igen...ja vad skådade hans norra öga? Kaninungar som skuttade omkring i ankhagen!!!!! Och den vita lilla fröken, hon var ända borta vid dyngplattan hos grannen och hoppelihoppade och njöt av friheten. Minnsann! Så sambon fick jaga kaninungar och det gjorde han bra. För när jag kom hem var alla tre små oskyldiga busfrön i buren igen. Gropen de grävt ur sig med, var inte längre under buren, för husse hade flyttat den. Buren alltså. Så jag fick spika på ett svetsat nät som botten, när jag kom hem. Så nu har de busat färdigt hoppas jag! De små fröna!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar