onsdag 10 juni 2009

Spännande!


Igår ringde en tjej som köpt vaktlar av mig tidigare. Hon vet att jag är "i farten" med diverse fjäderfä och kläckningar om vartannat. Hon hade ett påfågelspar som lagt ägg. Honan hade sedan en vecka lagt sig att ruva och övergivit 6 ägg i hönshuset för en mer osäker plats i det gröna. Jag som hade kläckare kanske var intresserad att ta hand om äggen som blivit över?

Gissa om!!!!

Åh så roligt! Tanken svischade förbi vad Granne G skulle säga om han hörde en vuxen påfågelshane skrika över nejden här, och ett leende spred sig med all säkerhet över mitt ansikte. Men det är inte tänkt att de ska gå här i så fall. Nä, kanske jag hamnar någon annanstans där det kan gå att ha påfåglar själv, annars vet jag fler som kan tänka sig påfåglar. Och så vet jag en som har möjlighet, fast jag vet inte om hon tänkt tanken än. Hon står i begreppet att skaffa getter nu och det är en gammal vän som jag kanske kan introducera påfåglar på...*blink.blink*

Men kanhända det inget blir av dessa sex vackra stora ljusbruna ägg. Den som har en lever får se, men i dag har dem varsamt descinficerats och lagts i kläckaren och om 28 dagar kanhända det blir nåt! Håll tummeltottarna!
Tack snälla T och M för att ni tänkte på mig!

Bilden är från www.fotoakuten.se

7 kommentarer:

 1. Hej!
  Hoppas att det inte är jag som ska skaffa mig påfåglar.. Har inte hunnit svara på ditt sms angående geten, såg det i gårkväll. Det går trögt med vårat staket så getter får nog vänta ett litet tag.Påfåglar är väldigt vackra men Pudlar gillar att jaga fåglar.. vi får höras snart ha det så jättebra kram Aydan

  SvaraRadera
 2. Jag skulle tro att påfåglar äter pudlar till frukost *flin*

  Så, T & M's påfåglar är på gång igen. Ja, "igen" om det är samma T & M som jag fick mitt ägg ifrån. Jag håller tummen.

  Själv har jag för många getter nu och kan inte göra något åt det förrän öronmärkena kommer. Sabla SJV!

  SvaraRadera
 3. Men gu va roligt med påfågel ägg/ungar. Min farfar och farmor hade en helvit hemma hos sig förr. Det va före min tid men jag har set jätte fina bilder. Ska bli kul att följa om det blir kycklingar av det hela.
  Kram
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera
 4. Jag har haft en dröm om just påfåglar, sedan jag var liten, men den drömmen försvann direkt efter att ha tillbringat några nätter på ett gods i Danmark - där de hade påfåglar - högljudda sådan :-/
  men oj vad vackra dom är - kul för dig att få kläcka fram såna!

  Och visst är det frestande att skaffa några - om inte annat så för grannens skull (nu växte hornen här - igen )

  SvaraRadera
 5. Jag skulle mkt väl kunna tänka mig att ha ett par gående här på tomten!!*s* Bara så du vet!

  SvaraRadera
 6. Ahhh! Cecilia, så roligt! Då min tilltänkte vän svarade blixtsnabbt och kontrade med pudlar, så kanske du får pryda din trädgård! Men man ska inte räkna sina kycklingar innan de är kläckta. Det har jag lärt!Men hoppet finns!

  SvaraRadera
 7. VA? Fick du inte ha påfåglar? Eller är Sture bespetsad på påfågelstek? Tack för att du kom igår och förgyllde vårt lilla kalas! Välkommen tillbaka, så skall vi måla och gjuta lite, du och jag. Jag funderade på att göra smörklockor i stengods också, är du sugen?

  SvaraRadera