onsdag 24 juni 2009

Hokuspokus filliokus! Sängen blir en bur!


Virke är rätt dyrt. Min fyrfacksburskonstruktion gick på lite över 1200kr. Då fick jag spånskivor och reglar. Efter det har jag köpt nät, gångjärn, vred, höhäckar... Fyra kaniner var ju massor! Mer än så skulle jag inte ha. Men som med hönshobbyn så växer man med uppgiften...liksom. Nu har jag två vuxna Belgiska Jättekaniner samt två Rex Castor kaniner. BJhonan är vit, ren som snö är hon! Nästa helg kommer det en liten unghona hit. En blå. Och då måste ju hon ha en bur också. Så här på sommaren finns det burar men inte i vinter, då ska dem som är på grönbete in i fyrfackaren. Så jag har klurat lite.


I det gamla brygghuset står en våningssäng...brygghuset saknar isloering och man ser solen in vid taknocken. Det regnar inte in men blir nästan lika kallt därinne som ute. Sover man där inne är det som att tälta. Det sa mamma som kvartade där i fjol. Det regnade ute. Var bara 8 grader. Inte kul alls, sa mamma. Så våningssängen står där bara. Till ingen nytta.


Om jag då satte nät runt den och lade i en träskiva istället för madrass så har jag ju nästan en väldigt schysst kaninbur färdig och fix! Nästan alltså. Måste ju göra dörrar. Sätta fast gångjärn, måla etc. Men det går ju bra mycket snabbare än om jag ska ta mig till brädgår´n igen, och få det med mig hem, mäta, såga, skruva, stadga upp med hörnjärn...mmm jag tycker nog att det var ganska klurigt! Och billigt! Och jag lovar att när jag omsatt min idé till verklighet så ska jag visa bilder på det.

Och vid närmare eftertanke så används inte brygghuset till något särskilt alls, så kanske det skulle kunna bli ett kaninhus alldeles! Mmmm...ska klura lite på det, men jag ska allt förvandla våningssängen i allafall...till kaninhotellets lyxsvit!

4 kommentarer:

 1. det låter som en suverän idé! Ska bli kul att se bilder på detta projekt ;D
  Kram
  Ann-Charlotte

  SvaraRadera
 2. Vilken smart idé. Ha det bra Kram Aydan

  SvaraRadera
 3. Hörrö du du... det ser då ut som tre våningar??*s* HOppas att hemfärden gick bra och att Oskar är snäll och kärleksfull mot dig!!*s*

  SvaraRadera
 4. Haha, Cecilia..Oskar sparkade mig igår på smalbenet hos dig så det syns ordentligt! Är lika blå som min kommande kanin! Jag ska presentera Oskar här alldeles strax...Kram

  SvaraRadera