torsdag 2 juli 2009

Senaste äggnytt

Här kläcks det igen i kläckaren. Dock inte det efterlängtade påfågelsägget som det såg ut att vara liv i. Det är en vecka kvar, men det har stannat av dessvärre. Men jag är glad att jag fick prova! Jag hoppas att påfågelshönan har ruvat ordentligt på sina ägg istället, och att inte räven tagit henne för M & T som gav mig äggen, så att de får en liten skock med påfåglar!


Hur som, här har det kravlat sig ut två stycken gula dvärgcochinbebisar och två blandraskycklingar av svartkoppar maran och gul tvärrandig dvärgcochin. Dem är svarta än så länge! Spännande med korsningar tycker jag! Nu överlåter jag kläckbevakningen till goda granne E, då jag avviker från "farmen" några dagar, för att besöka min familj samt hämta hem min blå önskedröm i form av en ny Belgisk Jättehona! Sambon och Sture-hund håller ställningarna.
Foto:Anders Gunnar

Passar också på att hälsa den lille dvärgcochintuppen Ture välkommen. Han behövde omplaceras då han fått sin nya bostad nere i samhället efter hönsbytardagen 9 maj. Nu hade emellertid Ture börjat skrika(för han har inte lärt sig gala än) och familjen var mån om grannsämjan. Ture har fått landa här så länge. Men välkommen är han den lille sötnäbben!

1 kommentar: