onsdag 2 december 2009

Online i stugan Yippikayey!

Sådär ja, då har mobilt bredband visat sig fungera här i gullehuset. Segt förvisso men det funkar! Så det är jag tacksam för idag.

I skrivande stund är det minus 11,5 grader ute! Och då passade Sture(pudelgossen) på att rymma! Det är så mycket jakt i honom och trots att han är mörkrädd så drog han iväg över åkrarna så det prasslade i det hårdfrusna gräset. Skit också, tänkte jag och började ropa.

Sture var och förblev borta i den bistra decemberkvällen. Oron växte då det kom en långtradare på vägen. Bilar hade han aldrig haft respekt för den gamla trotjänaren. Men inga inbromsningar, inga yl...långtradaren susade förbi. Så var det tyst och stilla igen.

-Stuuuuuureeeee....min röst skar genom frosten. Ingen hund...

Det bet i näsan av kölden och i fingrarna gjorde det riktigt ont. Vantarna var inte tillräckliga att jaga hund med kände jag. Så jag gick in för att ta på mig bättre doningar.

Sture borde inte jaga på sådär..han har ju blåsljud på hjärtat och ska vara en stillsam pensionist! Min mamma som är på besök hängde med ut och hon ropade hon också.

Till slut hörde jag ett knaster på åkern. Ett galopperande knaster. Där! Där kom han, glad som en unge som just fått extra veckopeng. (Det var vi båda två kan jag säga).Vi grabbade honom snabbt i reflexselen som han tursamt nog hade på sig, och skickade in honom i värmen. Det rasade så mycket småsten om honom att man kunde undra hur mycket det rymdes i hans tassar!

Nåväl, slutet gott, allting gott och Sture var i trygghet igen, inne i vårt lilla mysiga hem.

Och hade jag inte fått igång den lilla plastdongen idag så hade ni inte vetat det nu. Att Sture rymde, men kom tillbaka!

Men nu är det dags att knyta sig, sov gott alla därute, även de som bevakar min blogg enbart för att rapportera till hyresvärdarna! Haha, vill bara säga att om jag inte ville att någon skulle läsa så hade jag valt en pappersdagbok med hänglås. Inte en blogg! Så rapportera vidare ni, vattnet är i allafall odrickbart i det gamla huset, och jag ändrar inget, raderar inget, JAG STÅR FÖR MINA ÅSIKTER! Många i den här kommunen kör med sliskigt r*vslickeri till höger och vänster. Men det är inget för mig. Nä, så skriv gärna ut vartenda skrivet ord ni bara om ni tror att ni vinner mark med det. Och ge fasen i att sätta på element som går på min strömräkning! Det kan du roa dig med efter sista december!

Och till er andra goda, sov gott! Vi skrivs därute!

2 kommentarer:

  1. Du måste läsa av elmätaren, så de inte kan lura dig på värmekostnad!! Dina gamla hyresvärdar verkar ju inte ha några som helst skrupler och dessutom inte särskilt mycket kunskaper om vad det är att vara hyresvär. Jag har haft mycket roligt åt historierna om hur de "sparar pengar"!!*garv*
    Självklart skall du stå för dina åsikter, du har ju rätt i dina klagomål och de borde skämmas som har hyrt ut en bostad under de omständiheter som råder och har rått under din tid i Grindsbo. Som jag sagt tidigare, jag är förundrad över att du inte för länge sedan, tagit dem till hyresnämden. Säg till om du vill ha hjälp med det, det är kanske inte för sent att äska ersättning för sveda och värk!!!

    SvaraRadera
  2. Måste ju också önska dig varmt lycka till och jag hoppas att du får en härlig nystart i ditt nya, alldeles egna hem!!! Varm kram till dig!

    SvaraRadera