måndag 23 februari 2009

Fröken Flo och Stampe

Igår skuttade Fröken Flo gladeligen in i kattburen och jag stängde luckan. Petade in en morot så hon skulle ha lite färdkost och sen bar vi iväg till Eksjö. Ryggen var inte rolig men nu var det ju Flo som skulle paras och inte jag, så det skulle nog gå bra.
Hos jättetrevliga M och hennes sambo välkomnades vi och gick in i lagården. Kattburen vägde sina kilo för Fröken Flo är en kanin av rasen Belgisk Jätte. Och hon brås på sin enorma moder från Tyskland. Så det är ingen liten dam. Men väldigt fin. Väldigt vit och fin. Albinovit liksom, där bara ögonen är av annan färg. Röda. Normalt sett har hon en ljus ring runt det röda men nu var hennes ögon alldeles glödröda och uppspärrade. Vilken snygging som satt där i hörnet i hästboxen! Stampe....
Stampe är också en Belgisk Jätte, men svart och vit fläckig som en scheck. Svartband längs ryggraden, svarta öron och svart runt nospartiet. Fröken Flo skuttade ut ur buren och vips så låg hon i torvströet nertryckt under Stampes tyngd på säkra 8-9 kilo. Det tog nog bara 4 sekunder innan svanstippen skakat färdigt och vi skrattade hysteriskt. Stampe visste minsann hur man kurtiserade vackra damer som fröken Flo! De var så snälla med varandra och Flo gjorde inget motstånd och visade inga som helst tendenser till att vilja fly. Men hennes vita päls blev mer och mer brun av ströet och hon var inte fullt så fläckfri och vacker, när hon fick motas in i kattburen igen, två timmar senare för hemfärd. Stampe var helt slut vid det laget och flämtade snabbt.
Nu håller jag tummeltottarna för att Flo var brunstig och mottaglig för Stampes uppvaktning. Det lär märkas om ca 30 dagar! Spännande!

1 kommentar:

  1. oh så spännande, hoppas det blir något...

    Vi upptäckte nu att gås äggen vi lagt in är befruktade väntar på kläckningsdagen:)

    Kram jenny

    SvaraRadera